Mainos
Mainos

Hökkeli uhmaa Tomas-myrskyä Haitissa

Telttaleireillä ja kevyesti kyhätyissä hökkeleissä asuvia haitialaisia saattaa kohdata uusi katastrofi viikon lopulla, kun trooppisen Tomas-myrskyn odotetaan iskevän saarivaltioon.

Karibialla riehuva Tomas on laantunut hurrikaanista trooppiseksi myrskyksi, mutta Yhdysvaltain hurrikaanikeskus arvelee sen voimistuvan lähipäivinä uudelleen.

Haitin viranomaiset ja saarivaltiossa työskentelevät avustustyöntekijät ovat erittäin huolissaan tammikuisen maanjäristyksen jälkeen kodittomiksi jääneistä ihmisistä. Tomas-myrsky uhkaa pääkaupungin Port-au-Princen telttaleirejä ja kevyitä hökkeleitä, joissa yhä asuu 1,3 miljoonaa ihmistä.

YK ja muut avustusjärjestöt toimittavat maahan lääkkeitä, ruokaa ja materiaalia suojien rakentamiseksi. Hökkeleissä asuvat yrittävät saatavilla olevista vähistä materiaaleista rakentaa vahvistuksia asumuksilleen. Leirien ja rannikkokaupunkien evakuoiminen on viranomaisten mukaan mahdotonta.

Syyskuussa Port-au-Princeen iskenyt myrsky vaati kuusi kuolonuhria ja tuhosi suojan yli 10 000 ihmiseltä.

Haitin tilanne on vakava myös maassa leviävän koleraepidemian vuoksi. Koleraan on kuollut jo ainakin 330 ihmistä, sairastuneita on lähes 5000.

(MTV3 - AP - Reuters)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme