Mainos
Mainos

Holbrooke varoitti Kosovon osapuolia

Yhdysvaltain erityislähettiläs Richard Holbrooke varoitti tänään Kosovon kriisin molempia osapuolia. Holbrooken mukaan konflikti on saavuttanut kriittisen pisteen.

Holbrooke antoi lausuntonsa tavattuaan Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin Belgradissa. Holbrooke välitti Milosevicille viestin Naton mahdollisista ilmaiskuista Jugoslaviaa vastaan, ellei Jugoslavia vedä joukkojaan Kosovon maakunnasta.

Holbrooke ei paljastanut yksityiskohtia tapaamisestaan Milosevicin kanssa. Hän kuitenkin vaati kriisin molempia osapuolia pidättymään väkivallasta.

-Kosovon kriisi on nyt kriittisessä pisteessä. Meidän on estettävä taisteluiden muuttuminen täydeksi sodaksi, Holbrooke totesi.
Holbrooken oli määrä matkustaa keskiviikkona Kosovoon. Siellä hän tapaa alueen albaanienemmistön edustajia ja vierailee Decanissa, missä on käyty useita viikkoja taisteluja albaanijoukkojen ja Jugoslavian turvallisuusjoukkojen kesken.
(STT-Reuters)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme