Mainos
Mainos

Holkeri mukana P-Irlannin rauhanneuvottelujen johdossa

Englanti ja Irlanti vahvistivat tänään Pohjois-Irlannin rauhanneuvottelujen työryhmien johtajat. Tärkeimpiin tehtäviin valittiin entinen amerikkalainen senaattori George Mitchell, eläkkeellä oleva kanadalainen kenraali John de Chastelain ja pankinjohtaja Harri Holkeri.

Mitchell johtaa neuvottelujen täysistuntoja sekä työryhmää, jonka tehtävänä on löytää tapoja riisua kilpailevat ryhmät aseista. De Chastelain sai tehtäväkseen johtaa neuvottelujen toista osaa eli poliittisia suhteita Pohjois-Irlannin ja Irlannin tasavallan välillä. Holkeria on pyydetty toimimaan työryhmien vuorottelevana puheenjohtajana.

Rauhanneuvottelut alkavat maanantaina, ja syyskuussa on määrä arvioida neuvottelujen edistystä. Irlannin tasavaltalaisarmeijan IRA:n poliittinen siipi Sinn Fein on suljettu pois neuvotteluista. IRA ilmoitti aiemmin, ettei se aloita uudelleen tulitaukoa. Tämä on ollut ehtona Sinn Feinin mukaan pääsylle.

Mitchell, de Chastelain ja Holkeri työskentelivät jo tammikuussa yhdessä aseriisunnan hyväksi.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme