Mainos
Mainos

Hollande: EU lisää pakotteita Venäjää vastaan

EU aikoo lisätä Venäjän vastaisia pakotteitaan, sanoo Ranskan presidentti Francois Hollande.  Myös Saksan varaliittokansleri on kertonut asiasta. 

Hollanden mukaan pakotteita aiotaan ehdottomasti kiristää, mutta EU:n pitää vielä päättää yksityiskohdista.  

EU-johtajat tapaavat parhaillaan Brysselissä. Paikalla on myös Ukrainan presidentti Petro Poroshenko, joka on vaatinut EU:ta lisäämään pakotteita Venäjää vastaan.  

EU-johtajat aikovat aloittaa uusien Venäjä-pakotteiden valmistelun, vahvisti myös Saksan varaliittokansleri Sigmar Gabriel.  Gabrielin mukaan pakotteet ovat vastaus Venäjän joukkojen siirtymisestä Ukrainaan. Gabriel kertoi asiasta toimittajille ennen matkaansa Brysseliin, jossa EU-johtajat tapaavat tänään. 

Lännen ja Ukrainan mukaan Venäjä on sijoittanut sotilaita Itä-Ukrainaan. Poroshenkon mukaan maassa on tuhansia ulkomaalaisia sotilaita ja satoja ulkomaalaisia tankkeja.  

EU-komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso varoitti, että Ukrainan kriisi on lähellä tilannetta, "josta ei ole enää paluuta". Ukrainan itäosan taistelut ovat kiihtyneet, ja niiden pelätään etenevän Mariupolin satamakaupunkiin.   

Barroson mukaan lisäpakotteiden tarkoitus ei ole kiristää tilannetta, vaan keino painostaa Venäjää neuvotteluihin Ukrainan kriisistä.  

Venäjä on edelleen kiistänyt, että sillä olisi tekemistä idän taisteluiden kanssa. Ukrainan puolustusviranomaisten mukaan hyökkäykset itäosassa ovat jatkuneet tänään, ja venäläistankit ovat tuhonneet Itä-Ukrainassa sijaitsevan pikkukaupungin.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme