Mainos
Mainos

Hollande: Kreikan pysyttävä eurossa

Ranskan presidentin Francois Hollanden mukaan Kreikan on pysyttävä euroalueen jäsenenä. Hollande penäsi kuitenkin maalta lisää uskottavuutta.

– Kreikka kuuluu euroalueeseen, ja sen on pysyttävä sen jäsenenä. Maan johtajien pitää olla valmiita viemään asiat päätökseen, mutta sellaisella tavalla, että kansa kestää sen, Hollande neuvoi.

Hollande tapasi Pariisissa Kreikan pääministerin Antonis Samarasin, joka vakuutti maan haluavan pysyä yhteisvaluutta-alueen jäsenenä.

Samaras kävi perjantaina Saksassa ja lauantaina Ranskassa pyytämässä lisäaikaa säästöille. Sitä ei ole luvassa. Hollande korosti niin sanotun troikan eli Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n, Euroopan keskuspankin EKP:n ja Euroopan komission edustajien yhteisraportin merkitystä.

– Kummankin osapuolen on vahvistettava sitoumuksensa ja tehtävä päätöksiä. Mitä pikemmin tämä tapahtuu, sen parempi. Käytännössä se tarkoittaa troikan raportin jälkeistä lokakuun EU-kokousta, Hollande selvitti.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme