Mainos
Mainos

Hollande lupasi tuhota Isisin – Ranskassa vaikuttava muistotilaisuus

Ranskan presidentti Francois Hollande lupasi tänään Pariisin terrori-iskujen uhrien muistoksi järjestetyssä tilaisuudessa tuhota Isisin.

MTV Uutisten kirjeenvaihtajan Helena Petäistön mukaan Ranskan iskut Syyriaan ovat kolminkertaistuneet Pariisin terrori-iskujen jälkeen ja Hollande on matkustanut Washingtonin ja Moskovan väliä kootakseen koalitiota Isisin vastaiseen taisteluun.

Petäistö kertoo, että liikuttunut presidentti sanoi tänään järjestetyssä muistotilaisuudessa terrori-iskun uhrien kaatuneen Ranskan ja vapauden puolesta. Tilaisuus järjestettiin Pariisin Invalidikirkon edessä, jossa tavallisesti järjestetään muistotilaisuuksia sodissa kaatuneille sotilaille.

– Kaikkien 130 uhrin nimi lueteltiin omaisten läsnä ollessa ja myös kaikkien valokuvat olivat esillä. Hollande sanoi, etteivät terroristit voi surmata Ranskaa, ranskalaisten vapautta, ranskalaista elämäntapaa tai musiikkia, Petäistö kuvailee tilaisuutta.

– Tämän päivän muistotilaisuus oli yksi kaikkien aikojen vaikuttavimmista. Se oli synkkä, vakava ja arvokas.

Katso koko muistotilaisuus alla olevalta videolta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme