Mainos
Mainos

Hollande puhui kansalle – kuvaili uhreja sankareiksi

Ranska presidentti Francois Hollande julisti torstaiksi kansallisen surupäivän.

Huomisesta alkaa myös kolmen päivän mittainen suruliputus ja torstaina kello 12 järjestetään yleinen hiljainen hetki turmassa kuolleiden muistolle.

Ranskassa oleva MTV Uutisten toimittaja Helena Liikanen kuvaili Hollanden keskiviikkoiltana pitämää puhetta lyhyeksi ja ytimekkääksi.

– Hän kehotti ranskalaisia säilyttämään yhtenäisyytensä, koska isku koskee kaikkia ranskalaisia ja koko maata, Liikanen kuvailee.

Hollande kutsui puheessaan hyökkäyksessä kuolleita sankareiksi, koska he kuolivat vapauden takia. Presidentti myös lupasi, että tekijät tullaa löytämään.

Turvallisuustaso pysynee Ranskassa korkealla ainakin niin kauan, että terroristit löydetään.

– Poliisi on todella paljon selkeämmin läsnä: liikennevälineissä, uskonnollisissa paikoissa, lentokentillä sekä suurissa tavarataloissa ja kaupoissa, Liikanen toteaa.

Poliisi etsii keskiviikkoiltana edelleen kolmea tappajaa, jotka surmasivat ainakin 12 ihmistä ja haavoittivat 11:tä iskussa Charlie Hebdo -satiirilehteen Pariisissa päivällä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme