Mainos
Mainos

Hollannin hallitus erosi

Hollannin pääministerin Wim Kokin hallitus jätti tänään eronpyyntönsä kuningatar Beatrixille. Maa ajautunee näin ennenaikaisiin vaaleihin.

Sosiaalidemokraatteja johtava Kok jätti hallituksensa eronpyynnön sen jälkeen, kun kaikki yritykset kolmen puolueen hallituskoalition koossa pitämiseksi olivat epäonnistuneet.

Poliittinen kriisi syntyi, kun vasemmistoliberaalien D 66 -puolueen ehdotus perustuslain muuttamiseksi kaatui parlamentissa yhden äänen turvin. Vastaan äänesti puolueen hallituskumppanin, oikeistoliberaalien, edustaja.

D 66 oli varoittanut, että hallitus kaatuu, jos sen poliittinen "lempilapsi" eli ehdotus kansanäänestysten ottamisesta käyttöön Hollannissa kilpistyy oikeistoliberaalien vastustukseen. Hallituksen ero merkitsee, että hollantilaiset joutunevat vaaliuurnille toisen kerran vuoden sisällä. Kokin toinen hallitus oli ollut vallassa vuoden verran.
(STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme