Mainos
Mainos

Hollannin pääministeri eroaa

Hollannissa kristillisdemokraattien rökäletappio parlamenttivaaleissa näyttää yhä varmemmalta. Puolueen puheenjohtaja ja pääministeri Jan Peter Balkenende ilmoitti myöhään illalla eroavansa puolueen puheenjohtajan paikalta. Samalla Balkenende kertoi jättävänsä paikkansa parlamentissa.

Ovensuukyselyjen mukaan kristillisdemokraatit olisivat saamassa vain 21 paikkaa 150-paikkaisesta parlamentista. Se on 20 paikkaa aiempaa vähemmän.

Hollannin parlamentin suurimmiksi ryhmiksi ovat kohoamassa keskustaoikeistolainen liberaalipuolue sekä työväenpuolue. Liberaaleilla oli yksi paikka enemmän, kun äänistä oli laskettu 88 prosenttia.

Johtokaksikko tulee poliittisen kentän vastakkaisilta laidoilta, joten hallitusneuvotteluista on tulossa tiukat. Politiikan tutkijat pitävät kuitenkin oikeiston ja vasemmiston liittoa mahdollisena.

Ulkomaalaisvastainen vapauspuolue näyttäisi saavan 24 paikkaa.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme