Mainos
Mainos

Hollannin pääministeri Rutte kiittelee äänestäjiä

Hollannin pääministerin Mark Rutte on kiittänyt ihmisiä, jotka äänestivät populismia vastaan Hollannin parlamenttivaaleissa. Rutten mukaan eilinen ilta oli ilta, jolloin brexit-äänestyksen ja Yhdysvaltain presidentinvaalien jälkeen hollantilaiset äänestivät "vääränlaista populismia" vastaan. 

Ovensuukyselyiden perusteella pääministerin keskustaoikeistolainen VVD on pitämässä paikkansa Hollannin suurimpana puolueena, mutta kirvelevällä vaalituloksella. Puolue oli menettämässä neljänneksen paikoistaan ja saamassa vain 31 edustajaa 150-paikkaiseen parlamenttiin.

Äärioikeistolainen vapauspuolue on puolestaan jäämässä kauas kärjestä. Ulkomaalais- ja EU-vastaisilla teemoilla kampanjoinut Geert Wildersin puolue on ovensuukyselyiden perusteella saavuttamassa vain muutaman lisäpaikan.

Suurimman vaalivoiton on näyttänyt olevan saamassa vihervasemmiston Groenlinks, joka on saavuttamassa useita lisäpaikkoja.

Ovensuukyselyt eivät vielä ole lopullinen totuus vaalituloksesta, sillä ihmiset eivät välttämättä äänestä sitä puoluetta, jonka kyselyssä mainitsevat. 

Juncker ja Merkel onnittelivat Ruttea

Ainakin EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja Saksan liittokansleri Angela Merkel ovat jo onnitelleet Ruttea. Junckerin tiedottaja kertoo Twitterissä, että EU-komission puheenjohtaja on keskustellut Rutten kanssa ja onnitellut tätä "selvästä voitosta". Merkelin tiedottaja kertoo niin ikään Twitterissä, että liittokansleri sanoi Ruttelle odottavansa innolla, että voi työskennellä tämän kanssa yhdessä "ystävinä, naapureina ja eurooppalaisina". 

Wilders: Rutte ei pääse minusta vielä eroon 

Myöhään eilen tilannetta kommentoi myös Geert Wilders, joka sanoi tulleensa politiikkaan jäädäkseen. Hän tviittasi, ettei Rutte vielä pääse hänestä eroon. Samalla Wilders kiitti äänestäjiään, joiden ansiosta puolue näyttää saavan lisäpaikkoja parlamenttiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme