Mainos
Mainos

Hollannin puheenjohtajakausi EU:ssa alkaa

Hollannin pääministeri Jan Peter Balkenenden mukaan eräs Hollannin tärkeistä tavoitteista on pohtia Turkin EU-jäsenneuvotteluiden aloittamista.

Hollannin puolivuotinen kausi EU:n puheenjohtajamaana alkaa tänään, kun edellinen puheenjohtaja Irlanti väistyy paikalta. Hollannin pääministeri Jan Peter Balkenenden sanoi, että yksi Hollannin tärkeistä tavoitteista puheenjohtajakaudella on käsitellä joulukuun huippukokouksessa järkevästi mahdollista jäsenneuvottelujen aloittamista Turkin kanssa.

Muslimienemmistöisen maan mahdollinen liittyminen unioniin on aiheuttanut voimakasta keskustelua. Balkenenden mukaan uskonto ei kuitenkaan ole järkevä kriteeri, kun punnitaan tietyn maan valmiutta liittyä EU:hun. Hänen mielestään Turkin jäsenyydestä keskusteltaessa täytyy käyttää samoja arviointiperusteita, kuin muidenkin maiden kohdalla.

- Muuten turkkilaiset menettävät uskonsa EU:n luotettavuuteen ja unionin arvovalta häviää, Balkenende varoitti.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme