Mainos
Mainos

Hollannin pääministeri haluaa koneen pudottajat oikeuteen

Hollannin pääministeri Mark Rutte haluaa saada malesialaiskoneen tuhoajat oikeuden eteen.

Malesialaiskoneen putoamisessa kuoli 189 hollantilaista, joista monet olivat Aasiaan matkalla olleita lomailijoita tai Australiaan konferenssiin matkalla olleita aids-tukijoita.

– Jos käy ilmi, että tämä oli hyökkäys, aion henkilökohtaisesti pitää huolta siitä, että hyökkääjät joutuvat oikeuden eteen, silminnähden vihainen Rutte sanoi toimittajille Haagissa.

– Me olemme sen velkaa uhreille ja heidän perheilleen, Rutte sanoi ja kertoi puhuneensa malesialaiskoneen putoamisesta puhelimessa muun muassa Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

Rutten mukaan myös Venäjä haluaa, että tapahtuneesta tehdään kansainvälinen, perusteellinen ja riippumaton selvitys.

Hollanti on lähettänyt ulkoministeri Frans Timmermansin ja joukon onnettomuustutkijoita Ukrainaan selvittämään malesialaiskoneen tuhoa.

Timmermans sanoi haluavansa varmistaa, että hollantilaistutkijat pääsevät putoamispaikalle tekemään työtään.

Hollantiin julistettiin perjantaiksi surupäivä. Maan lehdissä kirjoitettiin shokista, terrori-iskusta ja karmeasta murhasta. Lehdissä oli kuvia koneen kappaleista ja maassa lojuvista Hollannin passeista.

Ihmiset Kiovassa ja Moskovassa ovat vieneet kukkia ja kynttilöitä Hollannin suurlähetystöjen eteen. Schipholin lentokentälle Amsterdamissa kerääntyi kuolleiden omaisia suremaan ja hakemaan tietoa tapahtumasta.

Kyseessä on yksi Hollannin historian pahimmista lentotuhoista koskaan. Pahin turma sattui vuonna 1977, kun kaksi konetta törmäsi Teneriffan lentokentällä. Onnettomuudessa kuoli 583 ihmistä, joista 283 oli hollantilaisia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme