Mainos
Mainos

Hollannissa hullun lehmän tautia

Hollannin lihakarjasta on löytynyt hullun lehmän tautia, kertoi maan maatalousministeriö tänään. Edelliset havainnot hullun lehmän taudista tehtiin maassa lähes kaksi vuotta sitten. Tuorein taudin kantaja oli seitsemänvuotias lehmä, joka teurastettiin taudin ilmettyä. Teurastukseen joutuivat myös tilan muut 61 nautaa.

Maan terveysministeri Jan Brinkhorst sanoi lehdistötilaisuudessa, että maan kuluttajilla ei ole syytä paniikkiin. Hänen mukaansa hollantilainen liha on edelleen puhdasta. Asiantuntijat tutkivat, oliko taudin aiheuttajana sairastuneelle lehmälle syötetty ruoka.

Ranskassa tiukennetut testit ovat paljastaneet, että hullun lehmän tauti on paljon luultua yleisempi. Maassa on tänä vuonna todettu yhteensä yli 90 tapausta. EU:n komission mukaan EU-maissa pitäisi testata vanhempi nautakanta kokonaisuudessaan, jotta saataisiin selvyys hullun lehmän taudin levinneisyydestä unionissa.

(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme