Mainos
Mainos

Hollanti nostamassa terroriuhkatasoa Koraani-filmin vuoksi

Hollanti on nostamassa terrorivalmiustasoaan kohutun islamin vastaisen filmin vuoksi. Maan tiedotusvälineiden mukaan terrori-iskun uhka arvioidaan nyt merkittäväksi rajatun sijaan.

Oikeistokansanedustaja, Geert Wilders on jo pitkään valmistellut maassa lyhytfilmiä Koraanista, mutta sitä ei ole vielä esitetty. Kovista mielipiteistään tunnetun Wildersin mukaan Koraani on vaarallinen ja väkivaltaan yllyttävä kirja, joka pitäisi kieltää.

Hollannin hallitus on ollut vakavasti huolissaan reaktioista, joita noin vartin kestävä lyhytfilmi voi aiheuttaa. Se ei kuitenkaan aio kieltää filmin esittämistä.

On kuitenkin hyvin epävarmaa, missä laajuudessa Fitna-niminen filmi esitetään.Volkskrant-lehden mukaan yksikään tv-kanava ei ole tehnyt Wildersin kanssa sopimusta sen näyttämisestä.

Lehden mukaan Wilders oli vaatinut kanavia sitoutumaan filmin esittämiseen kokonaisuudessaan ilman, että ne ovat edes nähneet sitä.

Sen sisällöstä ei myöskään ole tarkempaa tietoa. Wilders on nyt perustanut elokuvalle oman sivuston internetiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme