Mainos
Mainos

Hollantilaiset haastoivat hallituksen oikeuteen ilmastonmuutoksen takia

Hollannissa 900 kansalaista on haastanut maan hallituksen oikeuteen, jotta hallitus ryhtyisi ilmastonmuutoksen vastaisiin toimiin ja vähentäisi kasvihuonepäästöjään. 

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kansalaiset yrittävät saada valtion vastuuseen sen mahdollisesti haitallisesta toimettomuudesta.

– Haluamme hallituksen vähentävän kasvihuonepäästöjä 40 prosenttia vuoteen 2020 mennessä, sanoi aloitteen vetäjä Majan Missema.

Kansainvälinen yhteisö on asettanut tavoitteeksi, että ilmaston lämpenemistä rajoitettaisiin enintään kahteen celsiusasteeseen teollistumista edeltäneeseen aikaa verrattuna. Tutkijat ovat varoittaneet, että nykymenon jatkuessa lämpeneminen on huomattavasti tätä suurempaa. 

Kansainvälisessä ilmastokokouksessa Pariisissa on tarkoitus solmia ensi vuonna uusi ilmastosopimus, joka koskee vuoden 2020 jälkeistä aikaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot