Mainos
Mainos

Hollantilaiset haastoivat hallituksen oikeuteen ilmastonmuutoksen takia

Hollannissa 900 kansalaista on haastanut maan hallituksen oikeuteen, jotta hallitus ryhtyisi ilmastonmuutoksen vastaisiin toimiin ja vähentäisi kasvihuonepäästöjään. 

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kansalaiset yrittävät saada valtion vastuuseen sen mahdollisesti haitallisesta toimettomuudesta.

– Haluamme hallituksen vähentävän kasvihuonepäästöjä 40 prosenttia vuoteen 2020 mennessä, sanoi aloitteen vetäjä Majan Missema.

Kansainvälinen yhteisö on asettanut tavoitteeksi, että ilmaston lämpenemistä rajoitettaisiin enintään kahteen celsiusasteeseen teollistumista edeltäneeseen aikaa verrattuna. Tutkijat ovat varoittaneet, että nykymenon jatkuessa lämpeneminen on huomattavasti tätä suurempaa. 

Kansainvälisessä ilmastokokouksessa Pariisissa on tarkoitus solmia ensi vuonna uusi ilmastosopimus, joka koskee vuoden 2020 jälkeistä aikaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme