Mainos
Mainos

Hollantilaiset tutkijat pääsivät aloittamaan työnsä – ruumisjuna siirretään Harkovaan

Hollantilaisen tutkintaryhmän jäsenet ovat päässeet aloittamaan lentotragedian ruumiiden tutkinnan Itä-Ukrainassa, kertoo uutistoimisto AFP.

Tutkijat ovat päässeet tekemään ruumiinavauksia Itä-Ukrainassa sijaitsevalla juna-asemalla Torezissa, jossa ruumiita on säilytetty junavaunuissa kapinallisten hallitsemalla alueella.

Juna siirretään myöhemmin tänään pois Torezin juna-asemalta, sanoo tutkintaryhmän johtaja. Juna siirretään illalla pois konfliktialueelta Harkovaan, kertoo Ukrainan varapääministeri. Myöhemmin ruumiit viedään Hollantiin.

Myös kahden saksalaisen tutkijan on kerrottu saapuneen Kiovaan. He yrittävät päästä myös Itä-Ukrainaan aloittaakseen tutkimukset.  

Ukraina on sanonut suostuvansa siihen, että kaikki ruumiit lähetetään Hollantiin. Ukrainan mukaan Hollanti voi ottaa tutkinnan johtoonsa.  

– Ukraina on valmis koordinoimaan tapauksen tutkintaa, ja Hollanti voisi johtaa prosessia, pääministeri Arseni Jatsenjuk sanoi.   

Hän lisäsi, ettei Ukrainalla ole epäilystäkään siitä, etteikö malesialaiskonetta olisi ammuttu alas ja asialla olleet ammattilaiset. Jatsenjuk viittasi tällä aiempiin syytöksiin siitä, että venäläisillä sotilailla olisi osuus koneen alasampumisessa.   

Pelastustyöntekijät ovat löytäneet tähän mennessä 251 ihmisen ruumiit. Yhteensä koneessa oli 298 ihmistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme