Mainos
Mainos

Hollywood-tähden kyyneleet nostattava purkaus lapsikauppaa vastaan – "Tyttö luuli raiskauksen olevan leikkiä"

Yhdysvaltain senaatissa puhunut näyttelijä ja ihmisoikeuksien puolestapuhuja Ashton Kutcher vetosi lainsäätäjiin, että he toimillaan helpottaisivat lasten seksuaalisen hyväksikäytön lopettamista.

Kutcher osallistui Yhdysvaltain senaatissa kuulemiseen, jossa keskusteltiin modernin orjuuden lopettamisesta. Kutcher liikuttui silmin nähden kertoessaan karmivaa tarinaa Kaakkois-Aasian seksiturismista, jossa pieni tyttö luuli raiskauksen oleva leikkiä.

Kutcher painotti, että Yhdysvaltain itsenäisyysjulistukseen kirjatun oikeuden onnen tavoitteluun tulisi koskea kaikkia, mutta liian usealta tämä oikeus on riistetty.

– Nyt on yhteiskunnan ja hallinnon aika puolustaa kaikkien onnen tavoittelua, Kutcher vetosi.

Senaatissa puhunut Ashton Kutcher oli paikalla hyväksikäytön uhreja paikantavan ohjemistoyrityksen Thornin puheenjohtajana. Hän puhuikin myös teknologian roolista orjakaupan lopettamisessa.

– Teknologiaa käytetään orjuuden mahdollistamiseen, mutta sitä voidaan käyttää myös sen estämiseen. Voimmeko rakentaa työkaluja, jotka ovat parempia kuin heidän (ihmiskauppiaiden) taistellaksemme tapahtuvaa vastaan? Kutcher kysyi. 

Vuoden 2012 tilastot kertovat, että yli puolet alaikäisistä ihmiskaupan uhreista myydään tai ostetaan verkosta. Kutcher kertoi, että Thornin kehittämä sovellus on auttanut löytämään 6000 ihmiskaupan uhria puolessa vuodessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme