Mainos
Mainos

Homoille oma adoptiotoimisto Ruotsissa

Ruotsissa homoparien on mahdollista adoptoida lapsia helmikuun alusta lukien. Mutta koska yksikään maan adoptiojärjestöistä ei ole suostunut välittämään lapsia samaa sukupuolta oleville pareille, pohtii seksuaalista tasavertaisuutta ajava RFSL-järjestö oman adoptiotoimiston perustamista.
-Olemme odottaneet sopivaa hetkeä. Mutta nyt adoptiojärjestöt ovat kertoneet kantansa. Järjestön piirissä keskustellaan nyt vakavasti oman adoptiotoimiston perustamisesta, sanoi RFSL:n puheenjohtaja Sören Andersson ilmaisjakelulehti Metron haastattelussa.

Yksikään Ruotsin kuudesta virallistetusta adoptiotoimistosta ei katso voivansa auttaa homoseksuaaleja lapsen adoptoimisessa muista maista.

Adoptiokeskuksen tiedotuksesta vastaava Annika Grnewald sanoi lehden haastattelussa uskovansa, että myös ruotsalaisten heterovanhempien mahdollisuudet adoptoida lapsi ulkomailta heikkenevät, jos RFSL aloittaa aktiivisen toiminnan kehitysmaissa.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme