Mainos
Mainos

"Homonorsu" kuohuttaa Puolassa

Puolassa on noussut kohu, kun paikallispoliitikko spekuloi julkisuudessa norsun seksuaalisella suuntautumisella.

Keskustelu eläimen seksuaalisesta suuntautuneisuudesta sai alkunsa, kun Länsi-Puolassa sijaitsevan Poznanin eläintarhaan valmistui uusi norsutalo. Ninio-nimisen poikanorsun aggressiivinen käytös tyttöpuolisia elefantteja kohtaan herätti kuitenkin huomiota, kun kaupungin edustajat ja poliitikot olivat ihailemassa tuoretta rakennusta. Pian paikallinen poliitikko Michal Grzes julistikin olevansa varma, että kyseinen Ninio-norsu on homo.

Närkästynyt Grzes antoi varsin tulikivenkatkuisen kommentin tiedotusvälineille, että kaupunki on joutunut maksamaan 37 miljoona slotya eli lähes 9 miljoonaa euroa, jotta "jokin homonorsu" saisi asua Euroopan isoimmassa elefanttitalossa.

Miehen purkaus sai kuitenkin liikkeelle monet ihmisoikeus- ja eläinaktivistit, jotka ottivat Ninion suojatikseen. Järjestöjen mukaan Grzesin purkaus kuvastaa hyvin sitä, miten homovastainen maa Puola edelleen on.

Eläintarhan eläinlääkäri puolestaan painottaa, että Ninio on vasta teini-ikäinen eli 10 vuotta vanha. Afrikan savanninorsut saavuttavat sukukypsyyden yleensä 14 vuoden iässä.

Eläinlääkäri onkin varsin toiveikas sen suhteen, että norsutaloon syntyy tulevaisuudessa myös elefanttivauvoja. Todennäköisesti ensi vuoden alussa Ninio saa seurakseen myös kaksi uutta naaraselefanttia.

Ninio tuli Poznaniin Budapestistä, jonne se oli siirretty Puolasta juurikin aggressiivisen käyttäytymisen takia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme