Mainos
Mainos

Homot vaativat lisää oikeuksia Pride-paraateissa Intiassa

Homoseksuaalit ovat marssineet Intiassa vaatien lisää oikeuksia ja homoseksuaalisuuden kieltävän lain kumoamista. Gay Pride -paraatit järjestettiin tänään ensi kertaa yhtäaikaisesti kolmessa Intian suurkaupungissa: Kalkutassa, Delhissä ja Bangaloressa.

Kalkutassa vuosittain järjestettävään paraatiin osallistui noin 400 ihmistä. Satoja ihmisiä marssi kaduilla myös pääkaupungissa Delhissä ja Bangaloressa, missä paraatit järjestettiin ensi kertaa.

Osanottajat vastustivat Intiassa edelleen voimassa olevaa Britannian siirtomaahallinnon aikaista lakia, jossa homoseksuaalisuus kriminalisoidaan. Vaikka vanhaa lakia sovelletaan harvoin käytäntöön, vaikuttaa se aktivistien mukaan edelleen siihen että homoseksuaalisuutta hävetään ja piilotellaan Intiassa.

Myös osa paraateihin osallistujista oli peittänyt kasvonsa tunnistamisen pelossa. Aktivistien mukaan kahteen uuteen kaupunkiin levinneet Pride-tapahtumat todistavat kuitenkin, että homoseksuaalien tilanne Intiassa on parantunut viime vuosina.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme