Mainos
Mainos

Hondurasin uusi johto ei taivu painostukseen

Hondurasissa vallan kaapannut väliaikaishallitus ei suostu ulkomaiden vaatimuksiin presidentti Manuel Zelayan palauttamisesta virkaansa. Väliaikaisen presidentin Roberto Michelettin mukaan asiasta ei edes neuvotella, koska Zelayasta on annettu pidätysmääräys virkarikosten takia.

– Hän ei palaa enää koskaan valtaan, Micheletti sanoi torstaina.

Hondurasin painostus jatkui kuitenkin kiivaana. Euroopan unionin jäsenmaat vetivät suurlähettiläänsä kotiin ja Espanja liittyi Zelayan palauttamista vaativien maiden joukkoon. Amerikan maiden järjestö OAS on puolestaan uhannut erottaa Hondurasin, jos vallankaappaajat eivät taivu. Lisäksi Amerikan kehityspankki ja Maailmanpankki ovat keskeyttäneet apunsa maalle.

Uusi hallitus on pyrkinyt pönkittämään valtaansa kaventamalla kansalaisoikeuksia ja laajentamalla poliisin pidätysvaltuuksia. Lisäksi maassa on voimassa öinen ulkonaliikkumiskielto.

(MTV3–STT–AFP–DPA–Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme