Mainos
Mainos

Hondurasin vankilapalossa kuollut satoja ihmisiä

Keskiamerikkalaisessa Hondurasissa on tapahtunut paha vankilapalo. Uutistoimisto Reutersin mukaan palossa on kuollut yli 350 ihmistä.

Palo sai alkunsa tiistai-iltana paikallista aikaa.

Vankila sijaitsee Comayaguan kaupungissa, noin 75 kilometriä pääkaupungista Tegucigalpasta pohjoiseen.

Vankilassa oli kaikkiaan noin 800 vankia, joten lähes puolet vankilan vangeista menehtyi palossa.

Joidenkin tietojen mukaan vangit olivat sytyttäneet palon tahallaan. Vankilassa oli tiettävästi meneillään mellakka. Toisena mahdollisena palon syttymisen syynä pidettiin sähkövikaa.

Monet kuoliaaksi palaneista vangeista jäivät loukkuun selleihinsä. Jotkut onnistuivat pakenemaan rakennuksesta katon kautta. Loukkaantuneita on paljon.

Tilanne palopaikalla oli sekava, koska aitojen taakse kerääntyi satamäärin paikallisia ihmisiä ja vankien omaisia. Samaan aikaan vartijoiden piti vartioida vankeja.

Reutersin mukaan omaiset heittelivät poliiseja kivillä ja yrittivät päästä väkipakolla vankilan sisäpuolelle. Poliisi vastasi ampumalla ilmaan ja suihkuttamalla kyynelkaasua päin omaisia, joista suurin osa oli naisia.

Palo on pahimpia Latinalaisessa Amerikassa koskaan sattuneita vankilapaloja.

Uhrien määrä on epäselvä. Joidenkin lukujen mukaan kuolleita ja kateissa olevia on yli 400, mutta osa laskuissa olevista vangeista on voinut paeta.

(MTV3 - Reuters - AFP - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme