Mainos
Mainos

Hongkongin ohittanut taifuuni sulki pörssin ja koulut

Hongkongin ohittanut taifuuni sulki pörssin ja koulut

Kiinan rannikkoa lähestyvä Utor-taifuuni ohitti Hongkongin reilun 200 kilometrin päästä, mutta rankkasateet ja tuulet piiskasivat kaupunkia ankarasti. Kova tuuli kaatoi puita ja kylttejä.

Pahimmalta riepotukselta välttynyt kaupunki heräili hiljalleen liikkeeseen. Aiemmin Hongkong oli hiljentynyt lähes aavekaupungiksi, sillä myrskyä pelänneet ihmiset jäivät kotiensa suojaan. Kaupungin koulut ja pörssi suljettiin varotoimenpiteenä.

Yli sata lentoa kaupunkiin on peruttu ja lähes kahdensadan arvioidaan myöhästyvän. Hongkongin kautta kulkeva lauttaliikenne on pysähdyksissä.

Viranomaisten mukaan myrskyssä loukkaantuneita ihmisiä on vain muutama. Sateet aiheuttivat pieniä vesivahinkoja. Viranomaiset avasivat yön aikana parikymmentä väliaikaista suojaa myrskyn varalle.

Alkuviikosta Utor pyyhkäisi Filippiinien yli. Myrskyssä kuoli ainakin kuusi ihmistä ja kymmenettuhannet jäivät kodittomiksi. Lisäksi taifuuni aiheutti maanvyöryjä ja tulvia, repi sähkö- ja puhelinjohtoja sekä lennätti talojen kattoja ilmaan. Pelastustöitä jatketaan edelleen.

(MTV3–STT–AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme