Mainos
Mainos

Hongkongissa suljettu pankkeja levottomuuksien takia

Hongkongissa kouluja ja yrityksiä on pidetty tänään kiinni liikennekaaoksen takia. Suljettuina on muun muassa pankkikonttoreita.

Osa alueen rahoitusalan yhtiöistä on ohjeistanut työntekijöitään työskentelemään tänään kotoa tai sivukonttoreissa, mutta pörssi toimii normaalisti.  

Tuhannet mielenosoittajat ovat ottaneet yhteen poliisin kanssa ja sulkeneet teitä erittäin ruuhkaisessa kaupungissa. Poliisi hääti illalla mielenosoittajat keskustasta kyynelkaasulla.  
Mielenosoittajat vaativat vapaata ehdokasasettelua Hongkongin tulevissa hallintojohtajan vaaleissa.  

Hongkongin mielenosoitukset alkoivat viikko sitten. Alueen tunnelma kiristyi sen jälkeen, kun Kiina esti vapaan ehdokasasettelun Hongkongin tulevissa vaaleissa.  

Hongkong on Kiinan erityishallintoalue. Britannia luovutti entisen siirtomaansa Kiinalle vuonna 1997. Yli seitsemän miljoonan asukkaan alueelle myönnettiin tuolloin laaja autonomia.  
Edellisen kerran Hongkongissa kyynelkaasutettiin mielenosoittajia vuonna 2005.  
  
Taiwanissa liikehditään Hongkongin puolesta  
  
Taiwanissa joukko mielenosoittajia on kokoontunut Hongkongin talous- ja kulttuuritoimiston eteen. Mielenosoittajat uhkaavat rynniä sisään, ellei kukaan tule ulos kuuntelemaan heitä.  
Poliisi vartioi toimistorakennusta, joka sijaitsee Taiwanin pääkaupungin Taipein liikekeskustassa.  
Kyse on tuen ilmaisusta demokratiaa vaativille mielenosoittajille Hongkongissa. Taiwan erkaantui Kiinasta vuonna 1949, mutta Kiina pitää sitä edelleen kapinallisena maakuntanaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme