Mainos
Mainos

Hornetin maahansyöksy tappoi kolme Kaliforniassa

Yhdysvaltain armeijan hävittäjän maahansyöksy on tapaanut Kaliforniassa ainakin kolme ihmistä, minkä lisäksi yksi ihminen oli kateissa. Hornet-kone putosi eilen illalla Suomen aikaa keskelle sandiegolaista asuinaluetta

Uhrit olivat yhdessä taloista, jotka kone tuhosi pudotessaan. Lentäjä pelastautui heittoistuimella ja loukkaantui lievästi.

Hävittäjä oli onnettomuushetkellä lähestymässä kalifornialaista sotilaskenttää harjoituslennon jälkeen. Raporttien mukaan vain toinen koneen moottoreista toimi.

Myös Suomen puolustusvoimilla on käytössä useita kymmeniä Hornet-hävittäjiä. Eversti Kai Tolkki ilmavoimien esikunnasta pitää kuitenkin epätodennäköisenä, että vastaavaa onnettomuutta tapahtuisi Suomessa.

- En halua lähteä vertaamaan sillä en tiedä tarkalleen minkälainen kone Yhdysvalloissa on tullut alas. Meidän koneemme ovat kuitenkin sellaisia, että yhdelläkin moottorilla teho riittää loppulähestymiseen, vaikka toinen olisi sammunut, Tolkki kertoo.

Tolkki huomautti myös, ettei kentän läheisyydessä ole Suomessa yleensä asutusta.

Yhdysvaltain armeijan hävittäjän maahansyöksy 8.12.2008. (EPA)

Yhdysvaltain armeijan hävittäjän maahansyöksy 8.12.2008. (EPA)

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme