Mainos
Mainos

HRW: Norsunluurannikon vaalit vaarassa

Lokakuuksi suunniteltuja vaaleja uhkaavat hallituksen joukkojen ja kapinallisten harjoittama kansalaisten pelottelu ja pahoinpitelyt, sanoo ihmisoikeusjärjestö.

Hallituksen joukkojen ja kapinallisten väärinkäytökset vaarantavat Norsunluurannikon suunnitellut vaalit, varoittaa ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch (HRW).

Järjestön mukaan sekä maan eteläosaa hallussaan pitävät hallituksen joukot että maan pohjoisosaa hallitsevat kapinalliset ovat syyllistyneet kansalaisten ahdisteluun, pelotteluun ja pahoinpitelyyn.

- Tämä nostaa väkivallan riskiä vaaleja edeltävällä ajalla ja uhkaa ihmisten mahdollisuutta käyttää poliittisia oikeuksiaan, HRW:n Afrikan johtaja Peter Takirambudde sanoi.

Norsunluurannikon vaalit on suunniteltu pidettäväksi lokakuun lopussa. Alunperin vaalit piti pitää jo viime vuonna, mutta YK hyväksyi niiden siirtämisen tälle vuodelle.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme