Mainos
Mainos

HRW: Vietnamin sodan sotarikokset tutkittaviksi

Amerikkalainen ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch haluaa Yhdysvaltain Vietnamin sodan aikaiset sotarikokset tutkittaviksi.

Bob Kerrey on myöntänyt surmanneensa siviilejä Vietnamissa

Human Rights Watch havahtui tilanteeseen sen jälkeen, kun entinen senaattori Bob Kerrey paljasti, että hänen johtamansa kommandopartio surmasi vietnamilaisia siviilejä. HRW:n mielestä puolustusministeri Donald Rumsfeldin tulisi käynnistää tutkimukset sen selvittämiseksi, liittyikö Yhdysvaltain sotapolitiikkaan, määräyksiin tai käytäntöihin Vietnamissa sotarikoksia tai johtivatko ne sotarikoksiin. Järjestö kehotti tarkastelemaan erityisesti erityisoperaatioita ja epätavanomaista sodankäyntiä.

Human Rights Watchin mielestä Kerreyn vuonna 1969 johtamasta operaatiosta tulisi nostaa syyte, jos tutkimuksissa ilmenee todisteita sotarikoksista.

Joukkomurhasta hengissä selvinneet vietnamilaiset kertoivat viime kuussa Kerreyn kommandoyksikön tappaneen ainakin 20 pidättämäänsä siviiliä, pääosin naisia ja lapsia.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme