Mainos
Mainos

HS: Taksinkuljettaja pidätetty suomalaisnaisten ampumisessa

Afganistanissa ammuttujen suomalaisnaisten taksia ajanut kuljettaja on pidätetty, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Asiasta kertoo lehdelle Heratin kuvernööri Fazlullah Wahidi.  

Moottoripyörällä liikkuneet tuntemattomat miehet ampuivat eilen Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen kokeneet avustustyöntekijät taksiin Heratin kaupungissa.

– Ilmeisesti heidän järjestöllään oli pitempi sopimus tämän kuljettajan kanssa, kuvernööri sanoi HS:lle.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan naiset olivat lähteneet kaupungille ilmoittamatta siitä vartijoille. Kuvernöörin mukaan naisilla ei ollut mukana henkivartijaa.

Siinä ei hänen mukaansa ole mitään epätavallista, koska Herat on yleensä ollut länsimaalaisillekin kohtuullisen turvallinen kaupunki. 

– Nämä naiset olivat kunnioitettuja. Heidän järjestönsä on toiminut Afganistanissa jo vuosikymmeniä. Kaikki Heratissa tunsivat heidät, kuvernööri sanoi lehdelle.

Ilta-Sanomien haastattelema heratilainen toimittaja sanoo, että surmaajien aseet oli varustettu äänenvaimentimilla. Ariana International -televisiolle työskentelevän Fawad Ahmadyn mukaan ampumispaikka sijaitsee niin sanotulla kakkosturvallisuusvyöhykkeellä kaupungin keskustassa.  

– Isku tapahtui kello 11.35 paikallista aikaa. Poliisilta kesti 15 minuuttia saapua paikalle. Itse ehdin murhapaikalle kello 11.55, Ahmady sanoo Ilta-Sanomille.  

Hänen mukaansa ampumisten ainoa silminnäkijä on taksinkuljettaja. Toimittaja sanoo, että ampujat olivat pukeutuneet tavalliseen afgaaniasuun, mutta heidän kasvonsa oli peitetty.  

Yhdellä moottoripyörällä liikkuneet ampujat pääsivät pakenemaan paikalta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme