Mainos
Mainos

HS: Arctic Sean kaappauksesta epäillään Viron ex-presidentin luottohenkilöä

Venäjä on kutsunut virolaisen tiedusteluasiantuntijan Eerik-Niiles Krossin syytettynä kuulusteltavaksi Arctic Sea -laivan kaappauksesta, uutisoi Helsingin Sanomat. Syytetty on tunnetun virolaiskirjailijan Jaan Krossin poika.

Myös Eerik-Niiles Kross on kotimaassaan tunnettu henkilö. Hän toimi jo 1980-luvulla neuvostovastaisen opiskelijaliikkeen yhtenä johtohahmona ja myöhemmin presidentti Lennart Meren luottohenkilönä.

Nykyisin nuorempi Kross johtaa tuottoisaa Trustcorp-yritystään, joka neuvoo EU:n ulkopuolisia maita turvallisuusasioissa. Yritys sai mainetta Georgian hallituksen neuvomisesta Georgian ja Venäjän sodan aikana.

Arctic Sea kaapattiin Itämerellä Ruotsin vesillä heinäkuussa 2009, kun se oli lähtenyt puutavaralastissa Pietarsaaresta kohti Algeriaa. Alus löydettiin laajan etsintäoperaation jälkeen Afrikan länsirannikolta ja venäläinen sota-alus pidätti kaapparit.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme