Mainos
Mainos

HS: Geneettinen syy suomalaisten erilaisuuteen löytyi

Texasin yliopiston vasta julkaistussa tutkimuksessa on löydetty syy siihen, miksi suomalaiset ovat geeniperimältään erilaisia kuin muut eurooppalaiset.

Helsigin Sanomien mukaan perimän erilaisuuden selittää eräänlainen geneettinen pullonkaula. Yliopiston geenikartoituksessa kävi ilmi, että suomalaiset ovat saaneet geeninsä harvemmilta esi-isiltä kuin maanosan muut kansat

Amerikkalaisessa Science Dailyssä julkaistun tutkimuksen mukaan pullonkaulan aiheutti suomalaisten määrän nopea lasku noin 10 000–20 000 vuotta sitten. Lasku saattoi johtua maastamuutosta, sairauksista, sodasta tai ympäristösyistä.

Tutkimuksessa kävi ilmi myös se, että afrikkalaisväestön kohdalla tapahtui samankaltainen äkillinen harveneminen 100 000–200 000 vuotta sitten. Tutkijat arvelevat, että afrikkalainen pullonkaula saattoi olla yhteydessä nykyihmisen syntyyn.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme