Mainos
Mainos

HS: Geneettinen syy suomalaisten erilaisuuteen löytyi

Texasin yliopiston vasta julkaistussa tutkimuksessa on löydetty syy siihen, miksi suomalaiset ovat geeniperimältään erilaisia kuin muut eurooppalaiset.

Helsigin Sanomien mukaan perimän erilaisuuden selittää eräänlainen geneettinen pullonkaula. Yliopiston geenikartoituksessa kävi ilmi, että suomalaiset ovat saaneet geeninsä harvemmilta esi-isiltä kuin maanosan muut kansat

Amerikkalaisessa Science Dailyssä julkaistun tutkimuksen mukaan pullonkaulan aiheutti suomalaisten määrän nopea lasku noin 10 000–20 000 vuotta sitten. Lasku saattoi johtua maastamuutosta, sairauksista, sodasta tai ympäristösyistä.

Tutkimuksessa kävi ilmi myös se, että afrikkalaisväestön kohdalla tapahtui samankaltainen äkillinen harveneminen 100 000–200 000 vuotta sitten. Tutkijat arvelevat, että afrikkalainen pullonkaula saattoi olla yhteydessä nykyihmisen syntyyn.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot