Mainos
Mainos

HS: Joulupukin reittiä seurattiin minuutti minuutilta, video näyttää tunnelmia matkalta

Joulupukin liikkeistä olivat tänäkin vuonna kiinnostuneita muutkin kuin lapset. Punanuttua seurasivat tarkasti niin Kanadan ja Yhdysvaltojen yhteinen ilmapuolustuskeskus kuin teknologiajätti Google, Helsingin Sanomat kertoo.

Ilmapuolustuskeskus Norad ryhtyi seuraamaan pukin liikkeitä vahingossa.  Lehteen oli lipsahtunut väärä numero joulupukin kuumalle linjalle. Lapsen puhelu yhdistyikin komentokeskuksen salaiseen numeroon. Eversti Harry Shoup ei hennonut tuottaa lapselle pettymystä vaan esiintyi pukkina.

Sen jälkeen joulumiehen matkaa on seurattu armeijan tutkilla. Nykyään matkaa voi seurata suorana lähetyksenä NoradSanta.org -sivuilla.

Pukkiseurannalla on toki tili myös Twitterissä. Pukki on nyt palannut kotiinsa. Amerikkalaisten mukaan pukki tosin on eksynyt: Hänen väitetään olevan Pohjoisnavalla, ei Korvatunturilla.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme