Mainos
Mainos

HS: Likinäköisyyden lisääntymiselle löydetty selitys

Helsingin Sanomat uutisoi tänään, että kansainvälisten tutkimusten mukaan sisätiloissa oleskelu voi lisätä likinäköisyyttä.

Yhdysvaltalaistutkimuksessa seurattiin 500 koululaista, joilla oli 8–9 vuoden iässä normaali näkö. Viiden vuoden kuluttua yksi viidestä lapsesta oli likinäköinen. Helsingin sanomien mukaan ainoa muutosta selittävä ympäristötekijä oli lapsen ulkona viettämä aika.

Vastaava tulos saatiin lehden mukaan myös Australiassa tehdyssä tutkimuskessa.

Likinäköisyys tarkoittaa sitä, että näkee lähelle, muttei kauas. Ulkoilu auttaa kaukonäön pitämisessä terävänä.

Jyväskylän yliopiston dosentti Olavi Pärssinen selittää asiaa Helsingin sanomille sillä, että ulkona katsotaan kauas eikä silmää tarvitse jännittää kuten lähikatselussa.

Länsimaissa likinäköisyys on kaksinkertaistunut 50 vuodessa. Kiinan nuorista aikuisista paikoin jopa 90 prosenttia on likinäköisiä. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot