Mainos
Mainos

HS: Ranskan armeijalta varastettu varastollinen muoviräjähteitä – tukikohdassa ei kameravartiointia

Ranskan Marseillen lähistöllä sijaitsevasta tukikohdasta varastettiin ainakin 150 sytytintä ja varastollinen muoviräjähteitä, uutistoimisto AFP kertoo.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lisäksi radiokanava Europe 1:n mukaan varkaat olisivat saaneet haltuunsa noin 40 kranaattia.

Varkaus on saanut Ranskan viranomaiset ovat hälytystilaan. Puolustusministeriö on ilmoittanut tarkastavansa armeijan ammusvarastojen turvatoimet. Myös syyllinen turvatoimien puutteisiin aiotaan selvittää.

Varastoalueella ei valvontakameoita

Varkaat tunkeutuivat tukikohtaan maanantain vastaisena yönä piikkilanka-aitaan leikatun reiän kautta. Noin 250 hehtaarin alue on ympäröity kaksinkertaisella piikkilanka-aidalla, mutta alueella ei ole turvakameroita.

Tukikohdassa säiltettiin aseita ulkomaanoperaatioita varten.

Varkaus on herättänyt Ranskassa huolta, sillä maa on ääri-islamististen terroristien hyökkäyslistalla korkealla. Ranskassa pelätään erityisesti Syyriasta palaavia äärijärjestö Isisin riveissä taistelleita Ranskan kansalaisia.

Tammikuussa 17 ihmistä kuoli, kun terroristit iskivät Pariisissa satiirilehti Charlie Hebdon toimitukseen ja erityisesti juutalaisten suosimaan kosher-kauppaan.

Viimeksi kesäkuussa Lyonin lähellä sijaitsevassa kaasutehtaassa 35-vuotias mies irroitti esimiehensä pään ja yritti sitten räjäyttää rakennuksen. Miehellä oli yhteksiä Isis-taistelijoihin.

Ei ensimmäinen räjähdevarkaus

Mitään varmuutta varkaiden yhteyksistä ääri-islamisteihin ei ole. Ranskassa on ennenkin varastettu isoja määriä räjähteitä.

Esimerkiksi kesällä 2008 varkaat veivät 28 kiloa räjähteitä Lyonin lähellä sijaitsevasta laitoksesta, jossa tuhotaan räjähteitä. Varkauden syynä oli hallituksen mukaan puutteet laitoksen turvallisuudessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme