Mainos
Mainos

Suomalainen siepattu Afganistanin Kabulissa – katosi asemiesten hyökkäyksen jälkeen

Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa on siepattu suomalainen.

Ulkoministeriö vahvistaa tiedon lehdelle. UM:n mukaan asian selvittäminen on aloitettu, mutta sieppaajista ei ole tietoa.  

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Afganistanilaisten mediatietojen mukaan suomalaisnainen on kateissa eilisiltaisen, Kabulissa tehdyn hyökkäyksen jäljiltä. Suomalaisnainen työskenteli ruotsalaisessa Operation Mercy -hyväntekeväisyysjärjestössä. Hyökkäyksessä kuolivat myös saksalaisnainen ja majapaikan turvamies.

Ministeriö ei heti halunnut kommentoida asiaa lisää.

Paikallisen TOLOnews-kanavan mukaan hyökkäys tapahtui noin 23.00 paikallista aikaa.

Afganistanin sisäministeriön edustaja vahvistaa hyökkäyksen. Hän vahvistaa uutistoimisto Reutersin mukaan, että hyökkäyksessä kuoli yksi ulkomaalainen ja yksi afgaani. Yksi kolmesta ulkomaalaisesta, suomalainen nainen, kidnapattiin. Kolmas ulkomaalainen saatiin pelastettua.

Ruotsalainen Operation Mercy -hyväntekeväisyysjärjestö vahvistaa, että sen työntekijä on kadonnut Afganistanissa. Järjestön johtaja Scott Breslin vahvistaa STT:lle, että järjestön Afganistanissa kadonnut työntekijä on suomalainen nainen.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme