Mainos
Mainos

Hugo Chavez ylisti Libyan itsenäisyyttä

Venezuelan presidentti Hugo Chavez ylistää "Libyan itsenäisyyttä". Chavezin mukaan hänen liittolaisellaan Muammar Gaddafilla on edessään sisällissota.

"Kauan eläköön Libya ja sen itsenäisyys!" kirjoitti Chavez Twitter-viestissään, jossa hän kommentoi Libyan kriisiä ensimmäistä kertaa.

Chavez on Gaddafin tärkein tukija latinalaisessa Amerikassa. Johtajat ovat vierailleet toistensa luona tiuhaan viime vuosina. Gaddafin huhuttiin alkuviikolla jopa paenneen maansa kansannousua Venezuelaan, mutta väitteet kumottiin myöhemmin.

Myös Venezuelan ulkoministeri Nicolas Maduro on antanut lausuntoja Libyan kriisistä. Hänen mukaan Venezuela torjuu väkivallan Libyassa, mutta perää konfliktille "puolueetonta tutkimusta".

- Nyt luodaan olosuhteita, jotka oikeuttaisivat invaasion Libyaan, ja invaasion keskeinen päämäärä on viedä Libyan öljy, sanoi Maduro.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme