Mainos
Mainos

Huhuja ilmassa: Trump ja Putin suunnittelevat tapaavansa heinäkuussa

Yhdysvaltojen ja Venäjän presidentin tapaaminen voi tapahtua jo heinäkuussa, kertoo CNN vedoten diplomaattilähteisiinsä.

Donald Trump ja Vladimir Putin tapaisivat mahdollisesti heinäkuun puolivälin tienoilla samoihin aikoihin, kun Trump matkustaa Iso-Britanniaan ja Belgiassa järjestetään Nato-kokous.

Tapaamista ei ole virallisesti vahvistettu. Yksi Yhdysvaltain diplomaatti vihjasi CNN:lle, että Trumpin hallinto halusi tapaamisen Washingtoniin, mutta Venäjä halusi neutraalimman maaperän.

Todennäköinen paikka tapaamiselle olisi Itävallan Wien.

Kremlinin puhemies Dmitry Peskov sanoi torstaina, että Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantaja John Bolton aikoo vierailla Moskovassa, mahdollisesti ennen presidenttien tapaamista.

Stoltenberg: Tärkeä tapaaminen

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg on kommentoinut kahden suurvallan suunnittelemaa tapaamista tärkeäksi, ja että se ei ole ristiriidassa Naton periaatteiden kanssa.

– Nato on dialogin kannalla, ja jos haluaa dialogia, täytyy puhua poliittisille johtajille, Stoltenberg sanoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme