Mainos
Mainos

Huhut Castron kuolemasta leviävät – Havannassa järjestetään tiedotustilaisuus

Useissa eri tiedotusvälineissä liikkuu huhuja Kuuban vallankumousjohtajan Fidel Castron kuolemasta.

Asiasta kirjoittaa muun muassa Diario las Americas -lehti, joka ilmestyy Miamissa.

Mediatietojen mukaan maan pääkaupungissa Havannassa on tarkoitus järjestää perjantaina tiedotustilaisuus kansainväliselle medialle. Tiedotustilaisuuden syytä ei ole kuitenkaan kerrottu, eikä Castron kuolemaa ole vahvistettu mistään lähteestä.

Huhuja useasti aiemminkin

Miamilaisen America TV:n mukaan silminnäkijät kertovat, että Santa Ifigenian hautausmaalla tehdään jo valmisteluja kotimaassaan rakastetun Castron hautaamiseksi.

Castron kuolemasta on liikkunut huhuja monta kertaa aiemminkin, mutta ne ovat kerta toisensa jälkeen osoittautuneet vääriksi.

Legendaarinen 88-vuotias kommunistijohtaja ja maan entinen presidentti on esiintynyt viime vuosina julkisuudessa hyvin harvoin.

Tänään tulee kuluneeksi tasan vuosi Castron edellistä näyttäytymisestä kansalle.

Huhut hänen heikentyneestä terveydentilastaan saivat lisäpontta, kun Castrolta ei nähty kannanottoa Kuuban ja Yhdysvaltojen lämmenneisiin väleihin.

Yhdysvallat ilmoitti presidentti Barack Obaman johdolla joulukuun puolivälissä aloittavansa suhteiden normalisoinnin Kuuban kanssa.

Fidel Castro luovutti presidentin aseman veljelleen Raul Castrolle vuoden 2006 kesällä vedoten sairauteen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme