Mainos
Mainos

Huippuopiskelija karkotettiin Tanskasta – teki liikaa töitä

Kamerunilainen insinööriopiskelija on saanut lähtöpassit Tanskasta, sillä hänen katsottiin rikkovan oleskelulupaansa työskentelemällä liikaa.

Opintojensa ohessa Marius Youbi teki osa-aikatöitä siivoojana ja työskenteli silloin tällöin yli 15 tuntia viikossa, mihin hänellä oli lupa.

Työnteko ei haitannut Youbin opintoja – päinvastoin. Aarhusin yliopiston mukaan Youbin opintosuoritukset olivat huipputasoa. Yliopisto lähetti Tanskan maahanmuuttovirastolle kirjeen, jossa pyydettiin karkotuspäätöksen purkamista.

– Maan lakeja tulee tietysti noudattaa, mutta tässä tapauksessa ”rangaistus” ei vastaa ”rikosta”, yliopiston rehtori Brian Bech Nielsen kirjoitti.

Kirjeeseen ei koskaan vastattu.

Youbilta jäi puuttumaan insinööriopinnoistaan harjoittelujakso ja lopputyö. Hän sanoi Tanskan radiolle olevansa ”surullinen ja pettynyt”.

– Neljä ja puoli vuotta on mennyt kuin savuna ilmaan. Olen rakentanut täällä elämääni, minulla on täällä sukulaisia ja paljon ystäviä. Toivon voivani joskus palata, Youbi sanoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme