Mainos
Mainos

Hullun lehmän tauti levinnyt laajemmalle

EU:n komission teettämässä tutkimuksessa epäillään, että hullun lehmän tauti (BSE) on levinnyt myös sellaisiin Euroopan maihin, joiden karjassa ei virallisesti ole todettu tautia.

Hullun Lehmän tauti on saattanut levitä luulutua laajemmalle

EU:n komission teettämän tutkimuksen alustavien tietojen perusteella erityisesti Saksa, Italia ja Espanja ovat todennäköisesti BSE-tartuntoja saaneita maina. Myös Suomi ja Ruotsi arvioitiin maiksi, joissa BSE-tartuntoja saattaa esiintyä, vaikka yhtään tapausta ei esimerkiksi Suomessa ole vielä tullut esille. Hullun lehmän taudin on aiemminkin arveltu levinneen laajemmalle kuin mitä tilastot osoittavat, mutta tuore tutkimus on ensimmäinen virallinen arvio taudin leviämisestä.

Komissio sopi maaliskuussa EU:n laajuisen testausohjelman käynnistämisestä ensi vuonna kaikissa jäsenmaissa.

Naudoissa esiintyvä BSE aiheuttaa keskushermosto-oireita. Se on kuolemaan johtava eläintauti, jonka uskotaan aiheuttavan ihmisissä Creutzfeldt-Jacobin tautia. Taudin itämisaika ihmisessä on jopa 10-30 vuotta.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme