Mainos
Mainos

Humala johtaa täpärästi Perun presidentinvaaleja

Ensimmäiset viralliset tulokset ennakoivat, että vaalit ratkeavat vasta toisella, toukokuussa järjestettävällä kierroksella.

Perussa vasemmiston kansallismielinen presidenttiehdokas Ollanta Humala johtaa niukasti eilisten vaalien ensimmäistä kierrosta. Ensimmäiset viralliset tulokset ennakoivat vaalien ratkeavan vasta toisella kierroksella.

Humala on saanut 27,6 prosenttia äänistä, kun niistä on laskettu kolmasosa. Aivan hänen kannoillaan tulevat konservatiivinen naispoliitikko Lourdes Flores ja Perun entinen presidentti, keskusta-vasemmistolainen Alan Garcia. Vaaliviranomaisten mukaan Floresin osuus on 26,7 prosenttia ja Garcian 25,7.

Viranomaisten mukaan alustaviin tuloksiin voi tulla muutoksia, kun laskenta edistyy. Jos kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta äänistä, presidentinvaalien toinen kierros järjestetään 7. toukokuuta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme