Mainos
Mainos

Humala suosikkina Perun vaaleissa

Vasemmistolaisen Ollanta Humalan ennustetaan voittavan Perussa presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen. Ennakkokyselyiden mukaan kukaan ehdokas ei kuitenkaan ollut saamassa yli puolta äänistä, joten vaaleissa on luvassa toinen kierros kesäkuussa.

Toisella kierroksella vastakkain ovat kyselyiden perusteella todennäköisesti Humala ja oikeistolainen populisti Keiko Fujimori, joka on maan entisen presidentin Alberto Fujimorin tytär. Ex-presidentti on parhaillaan vankilassa ihmisoikeusrikoksista tuomittuna.

Perulaiset ovat saaneet nauttia vuosikymmenen ajan ennätysmäisestä talouskasvusta. Tästä huolimatta yli kolmannes kansalaisista elää yhä köyhyydessä.

Humala on ennen vaaleja pehmentänyt äänenpainojaan. Hän on luvannut köyhille rikkauksien uusjakoa mutta sanonut muutoksen tapahtuvan vähitellen. Esikuvana ei enää ole niinkään Venezuelan presidentti Hugo Chavez vaan Brasilian ex-presidentti Luiz Inacio Lula da Silva.

Vaaleista oli odotettavissa tuloksia huomenna.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme