Mainos
Mainos

Humalan vastustajasta tiukka vääntö Perun vaaleissa

Vasemmistolainen Ollanta Humala on jatkamassa kärkiehdokkaana Perun presidentinvaalien toiselle kierrokselle. Toisesta paikasta pitää niukasti kiinni oikeistolainen Keiko Fujimori, vankilassa istuvan ex-presidentin tytär.

Kun ensimmäisen kierroksen äänistä oli laskettu yli 60 prosenttia, Humala oli saanut niistä 28 prosenttia. Fujimori oli toisena 22,4 prosentilla, mutta aivan hänen kannoillaan oli kolmas ehdokas, Pedro Pablo Kuczynski, jonka äänisaalis oli 22,2 prosenttia.

Jos Humala ja Fujimori kohtaavat toisella kierroksella, vastakkain ovat kaksi vaalien kiistellyintä ehdokasta. Humala on kansallismielinen entinen sotilas, jota hänen vastustajansa ovat verranneet Venezuelan Hugo Chaveziin.

Keiko Fujimorin isä on Perun entinen presidentti Alberto Fujimori, joka istuu vankilassa hallintonsa ihmisoikeusrikoksista 1990-luvulla. Fujimorin vastustajat pelkäävät, että tytär pyrkii jatkamaan isänsä politiikkaa.

Vaalien toinen kierros järjestetään kesäkuun alussa.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme