Mainos
Mainos

Humanitaarinen avustuskäytävä Jololle

Filippiinien eteläosassa yli kuukauden panttivankeina olleille 21 ihmiselle yritettiin toimittaa tänään ruoka- ja lääkeapua. Paikallinen terveysviranomainen lähti kohti sissien piilopaikkaa mukanaan neljä laatikollista ruokaa, vettä ja lääkkeitä.

Sulun alueen kuvernöörin Abdusakur Tanin mukaan kyseessä on yritys avata humanitaarinen apukäytävä, jonka tarpeellisuutta useiden Euroopan maiden edustajat ovat korostaneet. Tanin mukaan panttivangeille pyritään toimittamaan apua "niin usein kuin mahdollista".

Kuvernöörin mukaan kaikki on myös valmiina neuvotteluiden jatkamiselle Abu Sayyaf -sissien johtajien ja Filippiinien hallituksen pääneuvottelijan Robert Aventajadon välillä. Neuvottelujen odotetaan alkavan viimeistään perjantaina, Tan sanoi. Muslimisissit sieppasivat 21 ihmistä, pääosin ulkomaisia turisteja, Malesiasta pääsiäisenä. Panttivankien joukossa on myös kaksi suomalaismiestä.

(STT-AFP-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme