Mainos
Mainos

Hun Sen ei tahdo apua

Kambodzhassa kuluvan kuun alussa vallan kaapannut vasemmistojohtaja Hun Sen kieltäytyi Kaakkois-Aasian maiden järjestön Aseanin tarjoamasta avusta maan poliittisen tilanteen selvittämiseksi, kertoi Indonesian ulkoministeri Ali Alatas tänään.

Järjestön edustajat ovat saapuneet neuvotteluihin Kambodzhan pääkaupunkiin Phnom Penhiin, mutta Alatasin mukaan Aseanin ja Kambodzhassa valtaa pitävien väliset neuvottelut eivät jatku.

Eilen Aseania edustavat Indonesian, Thaimaan ja Filippiinien lähettiläät tapasivat Hun Senin syrjäyttämän Norodom Ranariddhin Bangkokissa. Ensimmäisen pääministerin paikalta syrjäytetty prinssi Ranariddh tuomitsi tänään jyrkästi Hun Senin kieltäytymisen Aseanin tarjoamasta avusta. Prinssin mukaan päätös merkitsee "demokratiasta luopumista, eristäytymistä ja paluuta sisällissotaan".

Asean jäädytti Kambodzhan jäsenyyden

Kaakkois-Aasian maiden järjestö päätti hyväksyä Kambodzhan jäsenekseen viime maaliskuussa, mutta jäädytti jäsenyyspäätöksen Hun Senin kaapattua maassa vallan.

Kambodzhan uudeksi ensimmäiseksi pääministeriksi ehdolla oleva Ung Huot on kehottanut Aseania hyväksymään Kambodzhan tämän kuun tapahtumista huolimatta järjestöön muiden Kaakkois-Aasian maiden joukkoon. Hun Sen ei sen sijaan ole anellut järjestön jäsenyyttä.

Aseanin neuvotteluavusta kieltäytynyt Hun Sen on lisäksi toistuvasti varoittanut ulkovaltoja sekaantumasta Kambodzhan sisäisiin asioihin.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme