Mainos
Mainos

Hunaja helpottamaan öistä yskää

Hunaja sisältää antioksidantteja ja sillä on mikrobeja tuhoava vaikutus. Alle yksivuotiaille hunajaa ei suositella, koska he voivat saada siitä vakavan botulismi-ruokamyrkytyksen.

Lusikallinen hunajaa illalla helpottaa lasten öistä yskää ja näin parantaa vanhempien yöunta, paljastaa tuore tutkimus. Hunaja päihitti vertailussa dextrometorfaania sisältävän yskänlääkkeen. Luonnontuotetta nauttineita lapsia yskitti myös vähemmän kuin niitä, jotka kävivät nukkumaan ilman mitään lääkitystä.

Tavallisesta vilustumisesta johtuvan yskän hoitoon ei ole todistettavasti tehokasta hoitokeinoa. Dextrometorfaania käytetään yleisesti, mutta senkään toimivuudesta ei ole tieteellistä näyttöä.

Hunaja on tehokas ja turvallinen vaihtoehtolääke yskään, totesivat tutkijat yhdysvaltalaisessa lasten ja kasvuikäisten lääketieteen julkaisussa.

Tutkijat esittivät hunajan teholle muutamia selityksiä. Hunajan makeus ja siirappimaisuus rauhoittavat kurkkua. Toisaalta siinä on myös antioksidantteja ja sillä on mikrobeja tuhoava vaikutus.

Hunajaa ei suositella alle yksivuotiaille, koska heille siitä voi tulla vakava botulismi-ruokamyrkytys. Vanhemmille lapsille hunaja sen sijaan sopii tavallisesti hyvin, sanoi yksi tutkimuksen tekijöistä, tohtori Ian M. Paul Pennsylvanian yliopistosta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme