Mainos
Mainos

Huolestunut ilmapiiri vallitsee Yhdysvalloissa: Trumpin ja Bannonin puheita pidetään uhkaavina

Yhdysvalloissa pidetään uhkaavina presidentti Donald Trumpin avustajan Steve Bannonin puheita. Hän syytti Yhdysvaltain ongelmista mediaa ja kertoi, että Trumpin hallinto aikoo muuttaa hallintorakenteita.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja hänen vaikutusvaltaisen avustajansa Steve Bannonin halu hiljentää kriittiset äänet herättää huolta Yhdysvalloissa, kertoo MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen.

– Bannon on yksi vaikutusvaltaisimmista ihmisistä Valkoisessa talossa ja hän väitti, että media pitää Amerikkaa huonossa tilassa, Karppinen kertoo Seitsemän uutisissa.

– Hän myös painotti, kuinka Trumpin hallinto pyrkkii rakentamaan uudelleen joitain hallintorakenteita. Se on koettu täällä hyvin uhkaavana.

Myös Trump on soimannut median tilaa jälleen. Hän haluaisi, että media lopettaisi nimettömien lähteiden käytön kokonaan, vaikka lähdesuoja on joskus ainoa tapa saada vaikeassa asemassa olevilta henkilöiltä lausuntoja.

– Trump väitti, ettei lähteitä ole olemassakaan.

Trump suuttui CNN:n uutisesta, jossa nimettömänä pysyttelevät FBI-lähteet kertoivat, ettei FBI suostunut Valkoisen talon pyyntöön julistaa perättömäksi uutiset Trumpin avustajien ja Venäjän välisestä yhteydenpidosta Trumpin vaalikampanjan aikana.

Trumpin mukaan FBI:sta vuotaa jatkuvasti tietoa medialle eikä FBI pysty löytämään vuodon lähdettä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme