Mainos
Mainos

Huolimattomuus sukellusveneturman syynä

Törkeä huolimattomuus ja määräysten rikkominen ovat varmistuneet Venäjän eilisen sukellusveneturman syyksi. Barentsinmerellä sattuneessa turmassa kuoli yhdeksän merimiestä.

Venäjän puolustusministerin Sergei Ivanovin mukaan eilinen sukellusveneonnettomuus Barentsinmerellä johtui välinpitämättömyydestä ja ohjeiden laiminlyönnistä. Ivanovin mukaan veneen komentosillan luukku oli auki kun se upposi.

- Taas olemme nähneet, miten on turvauduttu vanhaan venäläiseen tapaan, jossa luotetaan pelkkään onneen ja uskotaan, että kaikki kuitenkin järjestyy hyvin. Kuinka monta kertaa pitää sanoa, että käskyt ja määräykset on syytä ottaa tosissaan, latasi Ivanov.

Merelle oli lähdetty myrskyvaroituksesta huolimatta. Lisäksi itse sukellusvene oli niin huonossa kunnossa, että miehet olisi yhtä hyvin voitu laittaa reikiä täynnä olevaan sardiinipurkkiin.

Barentsinmerellä sattuneessa turmassa kuoli yhdeksän merimiestä. Aluksen sisällä uskotaan olevan vielä kateissa olevien seitsemän merimiehen ruumiit.

Puolustusministeri toisti tänään näkemyksensä, ettei 240 metrin syyvyydestä paikallistetusta ydinsukellusveneestä ole vaaraa ympäristölle ja säteilytaso alueella on normaali. Venäjä lupasi eilen, että alus nostetaan ylös, mutta osa Venäjän asevoimien johdosta epäilee, riittääkö siihen resursseja ja onko nostaminen edes järkevää.

Sukellusvene Kurskin nosto kaksi vuotta sitten näytti, ettei Venäjä pysty siihen yksin. Lisäksi operaatio on kallis, eikä lopputuloksena ole muuta kuin iso kasa romurautaa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 31.08.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme