Mainos
Mainos

Huomaatko kahden dalmatialaisen erot - Toinen on aiheuttanut kohun

Dalmatialaiset koirat ovat haluttuja lemmikkejä ja ystäviä, mutta valitettavasti dalmatialaisten terveystilastot ovat surullista luettavaa. Noin joka neljäs näistä lemmikeistä kärsii vakavista terveysongelmista elämänsä aikana ja kuolee ennenaikaisesti, kertoo brittilehti Daily Mail verkkosivuillaan.

Nyt on kehitetty risteyttämällä niinsanottu "uusi" dalmatialainen, jolta puuttuu haitallinen terveysongelmia aiheuttava geeni.

Koirankasvattajat risteyttivät 1970-luvulla puhdasrotuisen dalmatialaisen puhdasrotuisen pointterin kanssa. Pointteri polveutuu ranskalaisista, espanjalaisista ja italialaisista lintukoirista. Pointterilla ei ole haitallista geeniä.

Yli neljäntoista sukupolven ajan sekarotuisia jälkeläisiä on risteytetty puhdastoruisten dalmatialaisten kanssa. Näin on haluttu luoda koira, jota ei enää pysty erottamaan puhdasrotuisista dalmatialaisista.

Tämä on kuitenkin aiheuttanut kohun. "Terveellä" dalmatialaisella ei ole tuskallisia ongelmia, mutta se on kuitenkin mm Britannian dalmatialais- ja kennelklubin ankarien rotusääntöjen vastainen. Nyt on ilmaantunut jopa painostusryhmä, nimeltään "Aidot dalmatialaiset" vastalauseena uudelle dalmatialaiselle.

Vastakkain ovat nyt siis dalmatialaisten puhdasrotuisuutta ajavat ryhmät ja toisaalta koirarodun yleistä terveyttä painottavat tahot.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme