Mainos
Mainos

Hupia vai rääkkäystä? Sauhuttelevat orangit eläintarhojen huolena

Orankiasiantuntija vaatii Indonesian eläintarhoja puuttumaan kovalla kädellä orankien tupakoimiseen. Tupakkakoukkuun jääneet eläintarhan asukit ovat pahimmillaan sauhutelleet jo vuosia - tapa on saanut alkunsa vierailijoiden huvista heittää eläimille tupakkaa.

Orangit kopioivat helposti ihmisten tapoja ja opettavat niitä poikasilleen. Esimerkiksi Javan saarella sijaitsevassa eläintarhassa nähtiin usein isä- ja poikaoranki savuttelemassa yhdessä - nyt isän kuoltua poika jatkaa tapaa yksin.

Malesiassa suljettiin yksi eläintarha aikaisemmin tällä viikolla, kun villieläinasiantuntijat halusivat avustaa tarhan orankia lopettamaan tupakoinnin.

Indonesiassa ei tehdä asiantuntijan mukaan tarpeeksi.

– Eläintarhoissa on kylttejä, jotka kieltävät eläinten ruokkimisen, mutta vapaan kanssakäymisen vuoksi orangeille heitellään edelleen ruokaa ja tupakkaa, sanoo orankiasiantuntija Hardi Baktiantoro.

Orangit ovat erittäin uhanalaisia. Luonnossa niitä elää enää 50 000 yksilöä.

(MTV3 - AP)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme