Mainos
Mainos

Hurja hauki virolaisesta järvestä – Suomesta ei lähellekään näin isoa

Virolainen pilkkijä nosti Tarton länsipuolella sijaitsevasta Keeri-järvestä uskomattoman kokoisen hauen.

Asiasta uutisoivan Postimees-lehden mukaan Valeri Bodin -niminen kalamies nosti järvestä peräti 22,7 kiloa painaneen vonkaleen. Pituus ei ole tiedossa. Kalan paino ei selvinnyt käsivaa´alla. Se kiikutettiin Tarttoon, jossa kaupan vaaka näytti uskomattomat lukemat. 

Suomen suurin hyväksyttävästi tilastoitu hauki on ennätyskalarekisterin mukaan Iin Oijärvestä 2009 verkolla saatu 18,8 kilon vonkale. Pituutta sillä oli 135 senttiä. Kakkosena on hieman alle 18-kilon eväkäs. 

Yli 20-kiloiset hauet ovat minkä tahansa pohjolan maan vesistössä todella harvinaisia esimerkiksi lyhyen lämpimän kasvukauden vuoksi. 

Virolaisesta jättikalasta ensimmäisenä kertoneen kalastusinfo.ee-sivuston mukaan sivuston toimittaja sai viime keskiviikkona puhelun toiselta Keeri-järven rannalla asuneelta kalastajalta, joka kertoi Bodinin kalasta. Soittokierroksen jälkeen selvisi, että krokotiili todella oli jäällä. 

Postimehen kuvia katsoessa tulee mieleen, että noinkohan yli kahdenkymmenen kilon kalajätti mahtuu tavallisen kairan avannosta jäälle? Bodin kertoo kalastusinfo.ee:lle, että mukana ollut kalakaveri suurensi noin 40-minuuttia kestäneen väsytystaistelun aikana kairan reikää hiki hatussa.

– Kalakaveri nauroi, että nyt meillä on delfiini koukussa, Bodin kertoo.

Vaatimaton ennätyskalastaja ei halua tehdä numeroa saaliistaan. Hän kertoo saaneensa samasta järvestä myös 17-kiloisen hauen ja 12-kiloisen kuhan. Jättihauki on tiettävästi suurin Virosta koskaan pyydetty kaislikko-krokotiili.

Suomen vesistä saadaan erilaisilla vieheillä, pilkillä ja seisovilla pyydyksillä vuosittain useita kymmenen kilon haukia. Yli 15 kilon haukimammat ovat jo harvinaisempia, mutta niitäkin vesistöistämme nousee. Suomen ennätyskalarekisteriin on kirjattu kaikki 2000-luvulla saadut yli 16-kiloiset hauet ja niitä on listalla 28 kappaletta.

Minkälaisia kaloja olet itse saanut? Lähetä meille kuva ja tarina osoitteeseen kuvat@mtv.fi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme